luni, 24 iunie 2013

Semnificatia spirituala a SanzienelorÎn strânsă legătură cu Solstițiul de Vară, la aproximativ două zile după acesta, în tradiţia românească găsim sărbătoarea Sânzienelor.
După cum ştim, Solstiţiul de Vară este momentul de maxim yang al anului. Imediat după acesta, ziua începe să scadă, noaptea începe să crească, iar balanţa energiilor începe să încline dinspre preponderent yang înspre yin.
Tocmai de aceea, imediat după ce Soarele „iese” din zona eterului, care se află între zodii, intră „din plin” în zodia Racului, guvernată de Lună, care este principalul simbol al energiilor yin, receptive. Sărbătoarea Sânzienelor marchează, aşadar, „naşterea” energiilor receptive în cadrul ciclului anual, care de acum vor creşte până îşi vor atinge apogeul în momentul Solstiţiului de Iarnă. Imediat după acesta, va urma în mod firesc o creştere a energiilor emisive, yang, marcată tocmai de sărbătoarea Crăciunului. Astfel, Sânzienele sunt un fel de „oglindire polar opusă” a Crăciunului, care este un simbol al „naşterii conştiinţei”.
Este un moment în care, cu forţa emisivă şi stăpânitoare dată de energiile Solstiţiului, putem să „pătrundem” în lumea magică a energiilor lunare, receptive, de exemplu în lumea subconştientului propriu. Acum putem uşor să scăpăm de obsesii mentale, de idei fixe, de judecata raţională, fixă, şi să punem accent mai mult pe simţire, pe trăire, pe visare, pe legătura noastră cu părţi mai profunde din noi înşine. Este recomandat ca acum să ne orientăm mai mult către sufletul nostru, către lumea interioară, către comuniunea cu Dumnezeu, dar şi către armonia cu cei din jurul nostru.
De asemenea, datorită trezirii potenţialului de clarviziune, dat de Solstiţiu, acum putem foarte uşor să intrăm în comuniune cu fiinţe din alte planuri (precum sânzienele), aspect de la care vine şi numele sărbătorii.

Astrolog Daniel IepureNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu