joi, 20 iunie 2013

Cu ce ne poate fi de folos Solstiţiul de Vară
În cele ce urmează, voi trece în revistă câteva idei despre Solstițiul de Vară, moment în preajma căruia ne aflăm chiar acum.
La modul general, Echinocţiile şi Solstiţiile sunt momentele în care Soarele trece, nu doar dintr-un semn în altul, ci şi dintr-un „anotimp astrologic” în următorul. Din cauza acestei treceri, în astfel de momente speciale, Soarele nu mai „emite” pe fundalul vreunui semn zodiacal şi implicit a unui element din cele patru (pământ, apă, foc aer). Acum, la „graniţa” dintre zodii predomină elementul eter, care este subtil, invizibil, dar care le creează, le susţine şi le leagă pe celelalte.
Astfel, ne aflăm în mijlocul unui hiatus, a unui „gol” energetic, de unde avem acces la energii mai înalte, mai rafinate, mai subtile şi mult mai puternice, dacă putem să le accesăm şi să le folosim. Astfel, este un moment foarte propice „luării unei pauze” de la toate cele cu care ne ocupăm viaţa, a extinderii unei priviri de ansamblu peste toate domeniile noastre cu care avem contact şi care ne sunt importante, pentru a restructura şi transforma apoi tot ceea ce simţim că este necesar pentru fericirea şi evoluţia noastră spirituală.
Din punct de vedere al „jocului” de energii yin/yang (receptive/emisive) din cadrul întregului an, acum, la Solstiţiul de Vară, ne aflăm în maximul de predominanţă a energiilor yang, solare, emisive, de control.
Pe lângă cele de mai sus, acum putem foarte uşor să avem control asupra diverselor aspecte din viaţa noastră. Acest moment este favorabil îndeosebi persoanelor cu o structură energetică predominant yin, receptivă, care sunt foarte influenţabile, care nu au încredere în ele însele.
Acum se pot face tehnici spirituale, sau chiar mai bine, se pot începe acţiuni pe termen lung care să vizeze: creşterea energiilor emisive, controlul (evident asupra propriilor aspecte şi energii), claritatea în ceea ce priveşte situaţii sau întrebări obscure din noi, purificarea zonelor subconştiente, clarviziune, imunitate faţă de energii perturbatoare, echilibrul general al fiinţei, chiar cure de purificare a corpului fizic. Acum putem fi foarte uşor stăpâni pe situaţiile vieţii noastre. Tot ce facem acum are o încărcătură mai deosebită, sunt posibile salturi spirituale care, altfel, al necesita mult efort şi timp.
În acest an, maximul Solstiţiului de Vară va fi vineri, 21 iunie, la ora 08:04 dimineaţa. În strânsă legătură cu Solstiţiul este sărbătoarea Sânzienelor, care va avea loc luni. Acesta este însă subiectul unui alt articol, care va apăra în curând.
                                                            Astrolog Daniel Iepure

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu