sâmbătă, 22 decembrie 2012

Bun venit de cealaltă parte a „sfârşitului lumii”Bun venit de cealaltă parte a „sfârşitului lumii”

Iată-ne trecuţi cu bine de un moment extrem de mediatizat şi important pentru întreaga umanitate. Pământul încheie anumite cicluri şi începe altele, care au o importanţă capitală nu doar în contextul vieţii actuale, ci în contextul multitudinii de vieţi pe care sufletul nostru a parcurs-o până acum, pe durata a ere întregi. Putem spune fără să exagerăm că această viaţă, mai ales dacă avem înclinaţii spirituale, este una de cumpănă printre alte mii, poate, pe care am ales-o în mod expres, cu un anumit scop sau cu o anumită speranţă de propulsare spirituală.
Pentru a nu divaga de la scopul acestui articol, sugerez, pentru o mai bună înţelegere a lui şi a celor ce se întâmplă acum cu Pământul şi cu umanitatea, lectura prealabilă a articolului „2012 pe înţelesul tuturor”.

Observăm cu bucurie că nu au avut loc catastrofe, cataclisme şi alte evenimente de acest gen, precum s-a prezis în diverse momente şi locuri, şi cum au avut loc în alte astfel de momente cruciale ale istoriei Terrei. Totuşi, asta nu înseamnă că aceste vremuri nu sunt unele pline de transformare, doar că acum „bătălia are loc pe un alt nivel”, şi anume unul subtil.

La ce se referă „bătălia subtilă”?
Este vorba despre rezonanţele fiecăruia dintre noi. Observăm cu uşurinţă că lumea, în general, se „desparte” în două categorii majore, una în care predomină armonia, pacea, iubirea şi aspiraţia către ceva superior, şi alta în care predomină grijile, problemele, prostia, egoismul sau chiar agresiunea şi crimele. Observăm că nu mai este cale de mijloc şi loc de compromis, cele două tendinţe fiind tot mai evidente în lume şi în fiecare. Lucrurile, fie pozitive şi armonioase, fie negative şi demoniace, tind ambele către extrem.
Energiile benefice extrem de speciale pe care le primeşte planeta acum sunt atât de intense încât pe cei orientaţi benefic îi propulsează extraordinar de mult din punct de vedere spiritual, în timp ce pe cei dizarmonioşi îi „scutură de toţi diavolii”, şi le scot afară din subconştient cele mai sumbre rezonanţe, şi asta, atenţie, nu cu scopul de a-i nărui, ci pentru ca să facă faţă odată pentru totdeauna şi să integreze în mod holistic şi aceste părţi care încă mai există în ei. Totuşi, fiinţele slabe din punct de vedere spiritual, deşi au de asemenea o şansă enormă, majoritatea nu pot profita de ea şi nu pot valorifica această oportunitate tocmai pentru că sunt atât de obişnuite să cedeze în faţa acestor energii.
Bineînţeles, nu există reguli şi reţete, dar există liber arbitru. Oricine poate beneficia de aceste oporunităţi cu adevărat excepţionale, dar pentru asta, trebuie să aleagă să o facă, mai degrabă decât să se lase aleşi şi conduşi de diverse tendinţe negative scăpate de sub control.
Este deosebit de important de reţinut şi de înţeles următorul aspect: pe măsură ce timpul trece şi energiile acestor salturi energetice planetare se amplifică, va fi din ce în ce mai greu până când la un moment dat va deveni aproape imposibil ca cineva să „treacă” dintr-o „parte” în alta, din punct de vedere al rezonanţelor. Alegerile pe care le-am făcut şi pe care încă le mai facem se „coagulează” din ce în ce mai mult, astfel că efectelel lor sunt din ce în ce mai sedimentate în viaţa noastră: fie ne va fi aproape imposibil să mai facem compromisuri cu sufletul şi cu menirea noastră spirituală, fie ne va fi tot mai greu să ne „descăţăm” de rezonanţe inferioare.
Saltul galactic mai are câteva zeci bune de ani până la încheierea lui definitivă, dar şi energiile cu care avem de a face acum sunt extrem de intense, aşadar, nu mai avem timp de pierdut, şi absolut orice alegere, oricât de mică, prin ceea ce generează din aproape în aproape, ne costă. Sufletul nostru a avut poate mii de vieţi în care a avut ocazia să experimenteze, să încerce, să greşească, dar acum a venit, în final, vremea examenului, în care nu ne mai permitem să greşim, sau mai bine zis să facem alegeri neconforme cu fiinţa noastră profundă.

Concluzii: ce nu e de făcut?
Poate cel mai greu şi mai grav ne afectează compromisurile faţă de fiinţa noastră profundă, faţă de Sinele sau de sufletul nostru. Alegerile care nu sunt în conformitate cu menirea noastră ne pot întârzia şi ne pot face să decădem. Pe cât de multe şi cât de profunde înzestrări sau cât de importante oportunităţi sacrificăm (din motive care dintr-o viziune profundă sunt de-a dreptul hilare) pe atât de împovăraţi şi „grei” ne simţim, iar timpul care ni se pare necesar reparării situaţiei pare să se lungească tot mai mult, făcându-ne să ne simţim precum musca din plasa păianjenului, care cu cât se zbate mai mult, cu atât mai prinsă este.
Este foarte util să ne purificăm interior de orice fel de emoţii negative. Avem în acest scop la îndemână diverse tehnici spirituale, sau pur şi simplu activităţi care ne fac sufletul fericit, dar şi pentru asta, trebuie să alegem…
Este extrem de important să nu manifestăm negativitate faţă de cei din jur. Deşi lucrul interior cu noi emoţiile noastre poate părea greu, este mult mai uşor să stopăm (sau mai mult, să alchimizăm interior) manifestarea noastră în moduri în care ştim că fac rău celuilalt.

Ce e de făcut?
Observăm din cele de mai sus că alegerile sunt un „punct nodal” în care converg toate manifestările noastre, sau chiar mai mult, toate emoţiile pe care le trăim. Chiar dacă unele dinte acestea par a fi prea intense, trebuie să reţinem că, dintr-un punct de vedere superior, faptul că ne lăsăm în voia anumitor emoţii înseamnă că alegem să nu facem efortul de a ne confrunta cu ele sau de a le integra.
Aşadar, este eseţial să avem atenţia vie şi îndreptată asupra ideilor: Ce fac acum? Este aceasta cea mai potrivită alegere pentru sufletul meu acum? Pot face ceva mai bun, mai folositor, sau mai împlinitor? Iar dacă sufletul nostru ne răspunde la acestea, ne este de un real folos să trecem la acţiune, fără nici cea mai mică amânare.
Pentru cei aflaţi pe o cale spirituală sau care cunosc diverse tehnici de purificare şi elevare a fiinţei, acum este o perioadă deosebită, în care rezultatele practicii pot apărea mult mai uşor decât până acum şi pot fi mai profunde şi mai nuanţate.
Doresc din suflet tuturor să ia cele mai înţelepte decizii şi să aibă parte de o perioadă de transformări spirituale cât mai profunde.


Astrolog Daniel Iepure

P.S.
Am primit întrebarea dacă „trierea” mai durează câteva zeci de ani sau alegerile nu mai suportă nici cea mai mică amânare. Reiau ideea, în vederea unei înţelegeri mai clare:
Nu este "sau", este "si". 
"Trierea" mai durează, în sensul că "nu este totul pierdut" acum, că am trecut de 21 decembrie, cum anumite minţi mai pesimiste ar putea să creadă; putem în continuare să evoluăm dar şi să cădem din punct de vedere spiritual. 
Totuşi, alegerea nu mai suportă amânare deoarece, acum, cele două "categorii" de rezonante se "desprind" tot mai mult, şi, deşi este posibil, este totuşi din ce în ce mai greu să ne "mutăm" dintr-o parte în alta. Datorită energiilor intense în care se "scaldă" planeta acum, vom vedea că orice alegere ne plasează tot mai mult şi mai "adânc" în rezonanţa ei, asa că amânările se resimt mult mai intens decât pană acum şi ne "costă" propria evoluţie. 
Vom simţi că este nevoie de un tot mai mare efort pentru a "scăpa" de negativitate, în cazul celora în care aceasta "abundă". De asemenea, cei care işi urmează sufletul vor simţi că este nevoie tot de un efort imens atunci când vor alege, eventual, să facă ceva ce nu îi împlineşte.
Aşadar, aceste două aspecte (ale trierii care continuă şi a alegerilor care nu mai aşteaptă după noi) nu se anulează ci se completează reciproc, într-o viziune care pentru minte este un paradox. Dacă ne apelăm intuiţia vom simţi şi vom înţelege la un mod profund acest adevăr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu